Om Janne
Monday, 06 February 2012 18:05

Alla känner väl till Janne "Loffe" Carlsson? Han har spelat med i mängder av filmer, teaterföreställningar och TV-serier. Namnet "Loffe" fick han via den,hos TV-tittarna populära,rollfiguren Loffe i TV-serien "Någonstans i Sverige" av Jan-Olof Olsson (Jolo). Janne är också en av Sveriges skickligaste och mest kända jazztrummisar. Han utgjorde ena halvan av Hansson & Karlsson med Bosse Hansson på orgel, som inspirerade ingen mindre än Jimi Hendrix och detta så till den milda grad att han spelade in en av H&K:s låtar, "Tax Free". Därefter spelade Janne trummor på Pugh Rogefeldts första plattor, där den första,"Ja dä ä dä", var en revolutionerande skapelse för sin tid. Rock/poplåtar med svensk (!) text av Pugh och med Jojje Wadenius på bas.Loffe vid trummorna

Sedan 70-talet och framåt ägnar sig Janne mer åt film och TV än musik - han filmdebuterade redan 1950, 13 år gammal, i "Anderssonskans Kalle". Han ses i ett flertal komedier, alltifrån "Repmånad" till "Göta kanal"-serien,men också i de oförglömliga TV-produktionerna av Slas' "Vem älskar Yngve Frej" och "På palmblad och rosor",där allvaret har en större tyngd.

Under senare år har Janne ägnat mycken tid åt teatern,men har även hunnit med en del olika musikprojekt. Han har i flera år turnerat med bluesbandet "BC & the Heartkeys" samt jazzjammat runt Österlen.

 


Powered by Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.